Elementor Page Builder not working.

Hello. I have a problem with the Elementor Page Builder plugin.

I installed the plugin on my wordpress multisite that is hosted on AWS with Bitnami WP Multisite.

However, when I tried to edit a page in elementor, the page returned an 500 internal server error.

Me and my partner managed to fix that, only to be greeted with another problem.

Now, when trying to edit a page with Elementor, it shows the loading screen, but it stays stuck there.

The development console on Chrome and on Firefox return the error present in the attached image

Thank you for your time, hopefully someone will be able to shed some light on this issue.

  • Predrag Dubajic
    • Support

    Hey Paul,

    Hope you're doing well today :slight_smile:

    I see that you're running 2017 theme so I gave that a try with Elementor but I had no issues with starting it so it's most likely something specific to your installation.

    Can you perform a basic troubleshooting by disabling your other plugins to see if any of those are conflicting with Elementor.

    Also, if you're using Hummingbird or similar plugin that comes with file minification try disabling it as page builders usually don't respond well to minification.

    Best regards,
    Predrag

  • Paul
    • WPMU DEV Initiate

    Hey Dimitris, thank you for your answer.

    In the meantime we managed to "Fix" the issue we were having with Elementor.

    We tracked down the issue to be a conflict between our linux distro (Bitnami WP Multisite linux for AWS) and Elementor.

    So we just decided to use a different distro, as our website was not in development yet.

    We installed Ubuntu on our EC2 instance and now Elementor works like a charm.

    Thank you for your support,

    Paul.

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.