[HUMMINGBIRD] issue with preformance test on multisite

When I try to run preformance test on one of the subsites I get white page and error 500.

During chat session it turns out that issue exist also on main site.

No updates last days, no php change.

Errors from debug:

[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Notice: Undefined index: frequency in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php on line 136
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Notice: Undefined index: day in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php on line 144
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Notice: Undefined index: time in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php on line 144
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Notice: Undefined index: day in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php on line 145
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Notice: Undefined index: time in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php on line 145
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] [2019-04-01 14:52:30] - Error in local_to_utc(). Error: DateTime::__construct(): Failed to parse time string (2019-04-01 :00) at position 11 (:): Unexpected character
[01-Apr-2019 19:52:30 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function format() on string in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/class-utils.php:850
Stack trace:
#0 wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-abstract-reports.php(153): WP_Hummingbird_Utils::local_to_utc('2019-04-01 :00')
#1 wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/pro/modules/class-module-reporting-cron.php(36): WP_Hummingbird_Module_Reports::get_scheduled_time('performance')
#2 wp-includes/class-wp-hook.php(286): WP_Hummingbird_Module_Reporting_Cron->on_init_performance_scan('')
#3 wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters('', Array)
#4 wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
#5 wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/modules/class-module-performance.php(53): do_action('wphb_init_perfo...')
#6 wp-content/plugins/w in wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/class-utils.php on line 850

  • Kris
    • Support

    Hi April Priester

    Hope you are doing good today.

    We double check multisite and we was able to clear all Hummingbird preformances via this parameter:

    ?wphb-clear=all

    Also we notice you use SG Optimizer plugin and even is this plugin will be disable SiteGround will still force to use cache and other SiteGround cache features.

    However after we clear all Hummingbird preformances we was able to run preformance test again on main site and on “reifanet” subistes. Still preformance test does not work on “austinreia” subsite.

    Hummingbird preformance base on google page speed API, and we also make test there and score give this error:

    Lighthouse returned error: FAILED_DOCUMENT_REQUEST. Lighthouse was unable to reliably load the page you requested. Make sure you are testing the correct URL and that the server is properly responding to all requests. net::ERR_TIMED_OUT.

    Site loads fast but net::ERR_TIMED_OUT mean that there was too long time to connect to site and issue is not on Hummingbird side but more like hosting.

    Are you able to contact with host and fully disable cache on their side or fully clear all caches there and then run preformance again on “austinreia” subsite?

    Kind Regards,

    Kris

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.