Lightbox broken in portfolio page

The default lightbox of the theme isn't working. The images aren't loading as a lightbox when clicked, it's opening as a full image instead.

http://websiteURL/~capturedwithgrac/portfolio/

Not sure whether the issue is due to the CSS added in the last chat.

  • Nithin

    Hello Meredith,##1

    Hope you are doing good today. :slight_smile:

    This is the CSS which was added in your site by Jorge, during the time you notice the issue with /portfolio page.

    @media only screen and (max-width: 767px) {
    #Top_bar .top_bar_right {
    float: none;
    top: 0;
    height: 0px !important;
    padding: 0 10px;
    }
    }

    The above CSS is added under Appearance > Rocket Builder Options > Custom CSS.

    I tested this further, by removing the CSS, to see how the /portfolio page behaves, it's behaves the same, with/without the above CSS, ie the ligthbox doesn't work. I tested in different browsers, and the observations are still the same.

    The issue looks more like the slow page speed, once the page is fully loaded the Lightbox seems to work fine, trying to open a lightbox before the page fully loads is causing the issue. I checked your page load speed in pingdom, and it takes over 23 seconds to load, and don't see any particular scripts other than the images taking time to load.

    Would recommend you to use Smush Pro, so that the the images are optimized, and loads quick in your website.

    You could also use a Lazy Load plugin to make sure the images are loaded much faster:
    https://wordpress.org/plugins/tags/lazy-loading/

    I hope this should help resolve the issue, please let us know how that goes, so that we could give a closer look, if needed. Have a great day ahead. :slight_smile:

    Best Regards,
    Nithin

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.