Remove Email Verification blocks sending welcome emails

Hello,
I like your Remove Email Verification and it does what it should do (automatically activates user and logs them in) but it is also blocking sending welcome email to user.
Can you fix it, please?
Users should be able to receive welcome emails once they're activated.

Best,
Marcin

  • Sajid
    • DEV MAN’s Sidekick

    Hi @Marcin

    Hope you are doing good today :slight_smile:

    What plugin you are using to activate a user. WordPress does not have user activation option by default ?

    Also have you tried our Automessage ? I tested it on my own multiste and did worked for me along with Remove Email Verification plugin.

    Let us know if Automessage also does not work for you!

    Look forward towards your response :slight_smile:

    Cheers, Sajid

  • Marcin
    • Design Lord, Child of Thor

    Hi Sajid,
    I use your Remove Email Verification plugin to activate users.

    Automessage would work but for some reason emails don't go out and wait in queue (see screenshot attached).
    I have multisite installation.

    M.

  • Marcin
    • Design Lord, Child of Thor

    Hi Sajid,
    I can see that I get error message on my server:

    PHP Fatal error: Call to undefined method automessage::handle_messageadmin_panel() in /home/sites/xxxx/public_html/wp-content/plugins/automessage/classes/class.automessage.php on line 397

  • Marcin
    • Design Lord, Child of Thor

    Hi Sajid,
    it has sent email but there are 2 issues why I can't use it:
    1) it was sent 30 minutes after user registration. do you now why? can you explain how the plugin works, please?
    2) it automatically adds unsubscribe option that shouldn't appear in welcome emails.

    I need to fix your "Remove Email Verification" because of that.
    Can you fix it so it doesn't block sending emails?

    Regards,
    Marcin

  • Sajid
    • DEV MAN’s Sidekick

    Hi @Marcin

    Hope you are doing good today :slight_smile:

    I checked on my own site and it does hold email in queue even if "Immediate" is selected in time delay.

    I am reporting this behaviour to the developer regarding Automessage and also flagging developer of this plugin as well for their invaluable feedback on this matter. He will post a reply here as soon as possible.

    Take care and have a nice day :slight_smile:

    Cheers, Sajid

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.