Snapshot backups not working

I have tried to backup my sites using the Snapshot plugin but it is not working. Please advise.

  • Kasia Swiderska
    • Support nomad

    Hello Jacqui,

    Are there any errors on your site when you try to create a Snapshot?
    I tested Snapshot on my site and I could create regular and managed snapshots there without a problem.

    Usually low memory limits are problem with Snapshots. Please try first increasing them https://premium.wpmudev.org/blog/increase-memory-limit/
    Your current limits can be found in WPMU DEV -> Support -> System Info. Especially max_execution_time should be 150-180

    let me know if this will help. If not would you mind allowing support access so we can have a closer look at this?
    To enable support access you can follow this guide here:
    http://premium.wpmudev.org/manuals/wpmu-dev-dashboard-enabling-staff-login/

    kind regards,
    Kasia

  • Nithin
    • Support Wizard

    Hi Jacqui,

    Sorry to know that you are still having issues with running the plugin, it seems like the support access isn't enabled. Could you please enable support access, so that we could give a closer look at this, and see what's being missed here.

    You can grant access from WPMU DEV > Support > Support Access > Grant Access, or check this manual: http://premium.wpmudev.org/manuals/wpmu-dev-dashboard-enabling-staff-login/

    Please let us know once you enable access, so that we could get this sorted. Have a nice day. :slight_smile:

    Kind Regards,
    Nithin

  • apurba_podder
    • Site Builder, Child of Zeus

    Hello Jacqui,
    Hope you are doing good today. :slight_smile:
    I have taken backup with Snapshot Pro for few of your website. Everything is working fine here. I have seen that your server max_execution_time is 30 & WP memory limit is 40M. Though Snapshot is working fine I would suggest to increase memory limit & max execution time. This article will help you to increase memory limit & execution time. Current limits can be found in WPMU DEV -> Support -> System Info.

    After that if you think the problem still exist please contact us. Take care.

    Best Regards,
    Apurba

  • Rupok
    • Support Ninja

    Hi Jacqui,

    This is weird. If there was any permanent error, then Apurba could see that on your site. But he could create backups on your sites without any issue. I could tell you better about the issue if I could see it live, check your current configuration and make some tests on your sites again. Would you mind allowing Support Access once again so we can have a closer look at this again and try to find out why it's showing errors to you?

    Please confirm here when you are done regranting Support Access. I'm looking forward to hearing from you and resolving this issue as soon as possible.

    Have a nice day. Cheers!
    Rupok

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.