SSL problem on one site

Hi,

I have a problem with SSL. I have cert etc. I read this arcticle before:
https://halfelf.org/2014/ssl-for-one-domain-on-multisite/
but.. dont work.
The admin page is on SSL, work good, but the front page is dont work.
iluskavendeglo.hu is the domain, the original site: corewebstudio.net

I use these codes:
htaccess
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^iluskavendeglo\.corewebstudio\.net$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.iluskavendeglo\.corewebstudio\.net$
RewriteRule ^/?$ "https\:\/\/iluskavendeglo\.hu" [R=301,L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^iluskavendeglo\.hu$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.iluskavendeglo\.hu$
RewriteRule ^/?$ "https\:\/\/iluskavendeglo\.hu" [R=301,L]

wp-config
if ( $_SERVER["HTTP_HOST"] == "iluskavendeglo.hu" ) {
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
define('FORCE_SSL_LOGIN', true);
}

Multistie site address URL link is: https://iluskavendeglo.hu

Please help me, thank you

  • Adam Czajczyk
    • Support Gorilla

    Hello Peter,

    I hope you're well today and thank you for your question!

    I think those redirects in .htaccess may not be necessary here but before I go any further with this, I'll need some more information as I'm slightly confused about your setup.

    Your main Multisite site is iluskavendeglo.hu and this is the domain that should run over https connection - both back and frontend - is that right?

    How does it related to corewebstudio.net domain that you said is "original domain" and that seems to be working fine but over http connection?

    Can you please shed some light on your current setup and relationships between these domains/sites?

    Best regards,
    Adam

  • Peter
    • Site Builder, Child of Zeus

    Hi
    Oh, sorry. My main Multisite page is corewebstudio.net and iluskavendeglo.corewebstudio.net is the site what is mapped/redericted to iluskavendeglo.hu domain and i bought an SSL cert for iluskavendeglo.hu
    iluskavendeglo.hu should run over https, yes, thats right. But now just the backend run over https

    thank you

  • Adam Czajczyk
    • Support Gorilla

    Hello Peter,

    Thank you for this explanation, that makes sense to me know :slight_smile:

    The .htaccess redirects shouldn't be required then for the mapped domain. I would however take a look at your current setup to get a full picture of the setup. Please grant me a support access as explained here

    https://premium.wpmudev.org/docs/getting-started/getting-support/#chapter-4

    I'll then access the site, review current settings and suggest step by step configuration.

    Let me know here when access is granted please.

    Best regards,
    Adam

  • Dimitris
    • Support Star

    Hey there Peter,

    hope you're doing good and don't mind chiming in here! :slight_smile:

    I inspected your website and I can see that you are mapping your domains using the native WP functionality rather than using our Domain Mapping plugin.
    It's fine with that, you just can't have these extra functionalities that DM provides you, but as this isn't used at the moment I'd rather advise to deactivate it.

    Now, iluskavendeglo.hu seems to have a proper site_url and home_url with a https:// protocol.

    Have you created an add-on domain to your server, pointing to the same DocumentRoot directory as your main WP multisite installation? Please advise!
    This may be by default the /public_html/ folder but may varies in your end.

    Finally, could you please try to remove any rules considering mapped domain from .htaccess file and give that another shot?
    Let us know how that goes!

    Warm regards,
    Dimitris

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.