Subdomain site being redirected to main site

Hi Guys ,
I presently have a multisite with a wildcard ssl certificate attached. I am having 2 problems at the moment.
1. When a new site is created through pro sites it`s admin area is set up as https but the site is not. I am manually having to go into edit site and make it https. What could the possible problem be?
2. When I try to visit the newly created subdomain site i am directed to my main site. Have I got some part of the multisite wrong?

Regards

Stevie Shaw

  • Adam Czajczyk
    • Support Gorilla

    Hello Stevie,

    I hope you're well today and thanks for your questions!

    By default Pro Sites shouldn't force both http:// and https:// so it should follow the same pattern as WordPress does. That said, have you tried to create new sub-site manually from your Network Admin dashboard (being logged in as a superadmin)?

    If so, what happens then regarding http/https and access to the dashboard?

    Also, are you using our Domain Mapping plugin?

    Please advise!

    Best regards,
    Adam

  • Stephen
    • WPMU DEV Initiate

    Hi there Adam,
    thanks for the reply. When I set up a site through the admin dashboard as superadmin and then try to go to the new sub domain site I am redirected to my main site. The new site is also set up as http rather than https. I automatically thought that having the wildcard ssl certificate attached to the main site the sub domain sites would automatically become https. As for using your Domain mapping plugin no I am not. Do i need to?

    Regards

    Stevie Shaw

  • Stephen
    • WPMU DEV Initiate

    Hi Guys,
    re my previous question I have stopped the subdomain being redirected to the main domain but I do not understand why Pro sites is not creating subdomains with the https. Have you any thoughts on the problem.

    Regards

    Stevie Shaw

Thank NAME, for their help.

Let NAME know exactly why they deserved these points.

Gift a custom amount of points.